Written by 4:10 pm Media kit, Διήγημα, Εκδόσεις s@mizdat

Αλεξάντρ Γκριν Νερό και φωτιά

Ο Αλεξάντρ Γκριν  (1880 – 1932), ένας από τους σημαντικότερους λογοτέχνες του ρωσικού Αργυρού αιώνα, κληροδότησε στις επόμενες γενιές πλούσιο συγγραφικό έργο. Δίχως να ενταχθεί σε καμία από τις υπάρχουσες, την εποχή εκείνη, λογοτεχνικές σχολές, ο Αλεξάντρ Γκριν ακολούθησε μία δική του, μοναχική πορεία, δημιουργώντας παράλληλα ένα λογοτεχνικό σύμπαν που δεν θυμίζει σε τίποτα την κλασσική ρωσική λογοτεχνία.

Εφαρμόζοντας την βασική αρχή της gonzo δημιουργίας: πρώτα ζήσε και μετά γράψε, έζησε ένα πολυτάραχο βίο αλλάζοντας επαγγέλματα, συζύγους, πόλεις και φίλους. Η γήινη αυτή διαδρομή του εμπλούτισε όχι μόνο το λογοτεχνικό του ταλέντο, μα καλλιέργησε την αχαλίνωτη φαντασία του, πράγμα που φαίνεται από τους πολλούς, γεμάτους απρόοπτα, κινδύνους και εκπλήξεις, κόσμους που δημιούργησε στα έργα του.

Το συλλογή διηγημάτων «Νερό και φωτιά» αποτελείται από δώδεκα διηγήματα, στα οποία ξεδιπλώνει το ταλέντο και τη φαντασία του, έχοντας πάντα κατά νου τις κοινωνικές ανισότητες, τον ευγενικό σκοπό της απελευθέρωσης του ανθρώπου από διάφορες αναγκαιότητες, αλλά και τη μοναξιά των ηρώων του.

Η εισαγωγή και η μετάφραση είναι του Δημήτρη Β. Τριανταφυλλίδη.

ISBN : 978-618-5220-30-3

 Διηγήματα

 Λιανική τιμή: 12  ευρώ

Σελ: 156

Διανομή:

άΠειρος χώρα

Θοδωρής Παντούλας

2114109989

6975835988

(Visited 9 times, 1 visits today)
Close