Written by 4:47 pm Media kit, Εκδόσεις s@mizdat, Ιστορία

Κωνσταντίνου Κ. Παπουλίδη Ανδρέας Nikolaevič Murav’ev Ο ευλαβής προσκυνητής της Χριστιανικής Ανατολής

Οι Ρώσοι περιηγητές και τα απομνημονεύματα που μας κληροδότησαν είναι μία σημαντική πηγή για την μελέτη τόσο των προηγούμενων αιώνων, όσο και για τις ελληνο-ρωσικές σχέσεις στο διάβα των αιώνων.

Το βιβλίο του αείμνηστου σλαβολόγου Κωνσταντίνου Κ. Παπουλίδη έρχεται να καλύψει ένα μικρό μέρος του μεγάλου κενού που υπάρχει στην ελληνική βιβλιογραφία σχετικά με τους Ρώσους περιηγητές του 18ου και 19ου αιώνα.

Ο Ανδρέας Νικολάγιεβιτς Μουραβιόφ (1806-1874) επιφανής κρατικός λειτουργός της Ρωσίας, περιηγητής και λόγιος, ταξίδεψε στη χριστιανική Ανατολή, επισκεπτόμενος τους ιερούς τόπους της Παλαιστίνης, το Άγιο Όρος, τον ελλαδικό χώρο και κατέγραψε μαζί με τις εντυπώσεις του, διάφορες σκέψεις και απόψεις που αναδεικνύουν τον τρόπο με τον οποίο η Ρωσία αντιμετώπιζε ζητήματα που αφορούσαν τα πεδία της πολιτικής, της διπλωματίας, αλλά και της θεολογίας και της εκκλησιολογίας.

Ο Κωνσταντίνος Κ. Παπουλίδης παρουσιάζει τη ζωή και του έργου του σημαντικού αυτού Ρώσου λόγιου και προσφέρει στον αναγνώστη την ευκαιρία να γνωριστεί όχι μόνο την προσωπικότητά του, αλλά και με το γενικότερο κλίμα της εποχής.

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του έργου του Κωνσταντίνου Κ. Παπουλίδη είναι ο πλούτος των πραγματολογικών σημειώσεων και σχολίων που συνοδεύουν το κείμενο και προσφέρουν, κυριολεκτικά, ένα ταξίδι στην ιστορία της Ρωσίας ανά τους αιώνες.

ISBN : 978-618-5202-28-0

Λιανική τιμή: 9 ευρώ +ΦΠΑ

Σελίδες 115

Διανομή:

ΆΠειρος χώρα

Θοδωρής Παντούλας

2114109989 // 6975835988

(Visited 3 times, 1 visits today)
Close