Written by 5:27 pm Media kit, Εκδόσεις s@mizdat

Νικολάι Γκουμιλιόφ Στη σκιά του φοίνικα

Νεαρός αριστοκράτης, ποιητής, περιηγητής, πατέρας του ρωσικού Συμβολισμού, ο Νικολάι Γκουμιλιόφ, ανήκει στους πατέρες του κινήματος που έμεινε γνωστό στην ιστορία ως Αργυρός αιώνας της ρωσικής ποίησης. Πρώτος σύζυγος της Άννας Αχμάτοβα και πατέρας του μονάκριβου παιδιού τους, ο Γκουμιλιόφ επηρέασε όσο λίγοι την εξέλιξη και την πορεία της ρωσικής ποίησης, αλλά και γραμματείας κατά τον 20ό αιώνα.

Ο Νικολάι Γκουμιλιόφ κληροδότησε στις επόμενες γενιές τεράστιο πνευματικό έργο που περιλαμβάνει ποίηση, δραματουργία, διηγήματα, δοκίμια, μα και ένα απαράμιλλο ήθος εντιμότητας και γενναιότητας, το οποίο επισφραγίστηκε με την άνανδρη εκτέλεσή του από τους Μπολσεβίκους.

Το έργο του Στη σκιά του φοίνικα είναι η μοναδική συλλογή διηγημάτων που κυκλοφόρησε πριν τον θάνατό του και περιλαμβάνει αφηγήσεις και εντυπώσεις του από τα ταξίδια στην Αφρική. Δεν είναι τυχαίο που τον αποκάλεσαν Ρώσο Ρεμπώ.

Η ελληνική έκδοση περιλαμβάνει εκτενή εισαγωγή για τη ζωή, το έργο και το θάνατό του, αλλά και ένα επίμετρο, το δοκίμιο Ο αναγνώστης.

Η μετάφραση έγινε από τα Ρωσικά και είναι του Δημήτρη Β. Τριανταφυλλίδη, ο οποίος έγραψε και την εισαγωγή.

 

ISBN : 978-618-5220-18-1

 Διηγήματα

Λιανική τιμή: 9  ευρώ +ΦΠΑ

Σελ: 98

Διανομή:

άΠειρος χώρα

Θοδωρής Παντούλας

2114109989

6975835988

(Visited 8 times, 1 visits today)
Close