Written by 3:07 pm Εικαστικά, Φωτογραφία

Αλεξάντρ Τιάγκνο – Ριάντι, Πρόσωπα μέσα από τον φακό

«Η πρώτη και βασική αρχή για τη γέννηση της φωτογραφίας είναι η Αγάπη».  Η φράση αυτή του Αλεξάντρ Τιάγκνι – Ριάντο είναι η πεμπτουσία της ζωής και της δημιουργίας του. Η Ρωσίδα κριτικός της τέχνης Βικτόρια Μουσβίκ έγραψε γι’ αυτόν στον πρόλογο του τρίτομου έργου του «…τα έργα του Τιάγκνι – Ριάντο έχουν ως φόντο την αγάπη για τον κόσμο με όλες τις ατέλειες, τις κρίσεις και τις ανοησίες του – είναι ο καλύτερος τρόπος για να βλέπεις και να θυμάσαι τα πάντα».

Ο Αλεξάντρ Τιάγκνι – Ριάντο είναι ένας από τους επιφανέστερους εκπροσώπους της τελευταίας, νέας γενιάς της σοβιετικής φωτογραφίας και της πρώτης νέας γενιάς της ρωσικής. Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στις θρυλικές πλέον εφημερίδες «ΝΤΡ», «Σοβιετική κουλτούρα», «Ιζβέστια», «Σομπεσέτνικ»,  ενώ έχει συνεργαστεί με δεκάδες περιοδικά της Ρωσίας αλλά και ολόκληρου του κόσμου. Τα τελευταία χρόνια, συνεργάζεται με τα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία που ειδικεύονται σε θέματα τέχνης «ART» και «PR».

Έχει εκδόσεις δεκάδες λευκώματα με έργα του γεμάτα με θαυμάσιες φωτογραφίες ανθρώπων, τοπίων, χωρών. Μέχρι σήμερα μετράει περισσότερες από πενήντα προσωπικές εκθέσεις και αναρίθμητες συμμετοχές σε συλλογικές, ενώ πολλές από αυτές παρουσιάστηκαν στην Μεγάλη Βρετανία, το Ισραήλ, την Ισπανία, την Ιταλία, την Ρωσία, τη Γαλλία, το Αζερμπαϊτζάν και την Ουκρανία.

Σεργέι Μποντρόφ - Τούνελ

Γκέρμαν Αλεξέι

Μάτια

Αλεξάντρ Καϊντανόφσκι

(ο πρωταγωνιστής της ταινίας "Στάλκερ" του Αντρέι Ταρκόφσκι

Moscow.19.05. 2012.

Η μητέρα μου

Μπουλάτ Οκουτζάβα

Αλεξέι Πάρσικοφ

Η προγιαγιά μου

Αντρέι Σάχαροφ

Σεργκέι Σερστούκ

Οι αντιφρονούντες
 Αντρέι Σινιάφσκι και Μαρία Ροζόνοβα

Uglich. “Vozrojdenie”. 1989.

Η ηθοποιός Μαργαρίτα Τερεχόβα

Ποδηλάτης

Ο ποιητής Αντρέι Βοζνιεσένσκι

Yaroslavl. 1989

Η μοναχή Βαρβάρα

(Visited 168 times, 2 visits today)
Close