Written by 7:51 am Media kit, Εκδόσεις s@mizdat

Νικολάι Μπερντιάγιεφ Το πρόβλημα του ανθρώπου – Για μία χριστιανική ανθρωπολογία

Ο Νικολάι Αλεξάντροβιτς Μπερντιάγιεφ (1874 – 1948) ήταν ένας από τους επιφανέστερους εκπροσώπους του μοναδικού, στην ιστορία της Ρωσίας αλλά και του ευρωπαϊκού πολιτισμού, φαινομένου, το οποίο σήμερα αποκαλούμε ρωσική φιλοσοφική και θεολογική Αναγέννηση.

Η φιλοσοφία του Νικολάι Μπερντιάγιεφ, είναι άμεσα συνδεδεμένη με τις αναζητήσεις των βαθιών υπαρξιακών θεμελίων της ανθρώπινης ύπαρξης και του νοήματος της ιστορίας. Ο Ρώσος στοχαστής δεν σταμάτησε ποτέ, καθ’ όλη τη διάρκεια της πολύχρονης δημιουργικής του πορείας να αναφέρεται στις αξίες της ανθρώπινης προσωπικότητα και να εκφράζει την ανησυχία του για το μέλλον της. Θα μπορούσαμε να πούμε πως ο Μπερντιάγιεφ ανήσυχος για την ανθρωπότητα και την πορεία της, εξέφρασε με υπευθυνότητα και παρρησία τις απόψεις του ως μία απάντηση στις προκλήσεις των ταραγμένων χρόνων που έζησε.

Στο σύντομο, μα ιδιαίτερα σημαντικό του κείμενο «Το πρόβλημα του Ανθρώπου. Για μια χριστιανική ανθρωπολογία» ο Μπερντιάγιεφ με τρόπο συστηματικό και εμπεριστατωμένο, αναλύει τις περί του ανθρώπου απόψεις του και επικεντρώνει τον στοχασμό του στις έννοιες της προσωπικότητας,  της ελευθερίας, της δημιουργίας ως ανθρωποδικίας αλλά και στο ρόλο της τεχνολογίας στη ζωή των σύγχρονων κοινωνιών.

Η εισαγωγή και η μετάφραση από τα Ρωσικά είναι του Δημήτρη Β. Τριανταφυλλίδη

ISBN : 978-618-5220-44-0

Δοκίμιο

Λιανική τιμή: 8 ευρώ

Σελ:86

Διανομή:

άΠειρος χώρα

Θοδωρής Παντούλας

2114109989

6975835988

(Visited 20 times, 1 visits today)
Close