Written by 5:30 pm Media kit, Εκδόσεις s@mizdat

Οσίπ Μαντελστάμ Ο αχός της εποχής

Ήμασταν άνθρωποι. Είμαστε οι εποχές…». Αυτό έγραψε για τη μεταμορφωτική δύναμη της ιστορίας, ο σύγχρονος του Οσίπ Μαντελστάμ και φίλος του, Μπορίς Παστερνάκ.

Στο βιβλίο «Ο αχός της εποχής», στη βάση μιας αυτοβιογραφικής πρόζας, σημειώσεων, επιστολών, αναβιώνει ο δύσκολος δρόμος που ακολούθησε ο μεγάλος Ρώσος ποιητής, εβραϊκής καταγωγής, Οσίπ Εμίλιεβιτς Μαντελστάμ (1891 – 1938).

Μέσα από τις σελίδες αυτού του βιβλίου παρακολουθούμε την ταραγμένη διαδικασία ενηλικίωσης και τη διαμόρφωση της ανθρώπινης προσωπικότητας. Κυρίως όμως βλέπουμε τον ποιητή να συνδιαλέγεται με την εποχή και τον κόσμο, με την ιστορία και το άτομο. Βλέπουμε τις απαρχές του τραγικότερου, ίσως, ποιητή της ρωσικής λογοτεχνίας του Εικοστού αιώνα. Καταλαβαίνουμε πως για τον ίδιο τον ποιητή η ζωή δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα λαμπερό φαινόμενο.

Ένα από τα σημαντικότερα κείμενα του «Αργυρού αιώνα» της ρωσικής ποίησης. Ένα από τα κείμενα – ορόσημα για τη ρωσική λογοτεχνία και σκέψη, έρχεται να συμπληρώσει το κενό στην ελληνική βιβλιογραφία, μετά το «Δοκίμια και πρόζα» του Οσίπ Μαντελστάμ, που κυκλοφόρησε πριν λίγες εβδομάδες.

Εισαγωγή και μετάφραση από τα Ρωσικά του Δημήτρη Β. Τριανταφυλλίδη

ISBN : 978-618-5220-00-6

Πεζογραφία

Λιανική τιμή: 10 ευρώ

Σελίδες 118

(Visited 4 times, 1 visits today)
Close