Written by 7:59 am Εκδηλώσεις

Οι Δευτέρες της Στέπας στον Αρμό, Διάλεξη 6η Ο Μάνος Χατζηδάκις και οι Ρώσοι συνθέτες του 20ού αιώνα

«Οι Δευτέρες της Στέπας στο πατάρι του Αρμού» – μια πρωτοβουλία του Περιοδικού «Στέπα» (εκδίδει ο Δημήτρης Τριανταφυλλίδης) για την γνωριμία του ευρύτερου κοινού με την ρωσική κουλτούρα –  ολοκληρώνονται την Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018 στις 7 το απόγευμα.

Ομιλητής ο Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος, με θέμα: «Μάνος Χατζιδάκις και Ρώσοι συνθέτες του 20ού αιώνα».

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στο πατάρι των εκδόσεων Αρμός (Μαυροκορδάτου 11), στο κέντρο της Αθήνας.

Ο Μάνος Χατζιδάκις που συνομιλεί με τον Σέργιο Προκόφιεφ στο νεανικό πιανιστικό του έργο «Για μια μικρή λευκή αχιβάδα», ο Χατζιδάκις που διευθύνει Στραβίνσκυ είτε με την Μικρή Ορχήστρα Αθηνών είτε με την Ορχήστρα των Χρωμάτων, ο Χατζιδάκις που …κλέβει ένα θαυμάσιο μοτίβο του Σοστακόβιτς για να φτιάξει ένα δικό του τραγούδι, ολότελα ελληνικό, ο Χατζιδάκις που προτείνει τους αγαπημένους του Ρώσους συνθέτες στις ραδιοφωνικές εκπομπές του.

Ο ίδιος ο Χατζιδάκις έχει δηλώσει ότι ο Προκόφιεφ, για παράδειγμα, τον είχε γοητεύσει όταν ήταν 20 χρονών. Φαίνεται πως τον …ακολουθούσε μέχρι την ωριμότητά του, αφού ο Χατζιδάκις διηύθυνε την πρώτη συμφωνία (Κλασική) του Προκόφιεφ με την Ορχήστρα των Χρωμάτων το 1991.

Ο ομιλητής θα καταδείξει την στενή σχέση του Μ. Χατζιδάκι με την ρωσική μουσική πρωτοπορία του 20ού αιώνα, μέσα από κείμενα – ντοκουμέντα και σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό.

Δευτέρα 05-03-2018 ώρα: 19.00

Αρμός

Μαυροκορδάτου 11

(Visited 1 times, 1 visits today)
Close