Written by 3:56 pm Media kit, Διήγημα, Εκδόσεις s@mizdat

Αλεξέι Τολστόι Το γιαπωνέζικο δωμάτιο – Στο λουτρό -Νέμεσις

Για πολλά χρόνια στη χώρα μας, υπήρχε η εντύπωση πως η ρωσική λογοτεχνία είναι πουριτανική και δεν ασχολείται με το θέμα του σαρκικού έρωτα.

Οι εκδόσεις S@mizdαt στο πλαίσιο της παρουσίασης διαφόρων πλευρών της μεγάλης αυτής λογοτεχνίας εγκαινιάζουν μία νέα σειρά που θα περιλαμβάνει διηγήματα, νουβέλες και μυθιστορήματα, αφιερωμένα στον έρωτα, σπάζοντας έτσι ένα ταμπού στην ελληνική βιβλιογραφία.

Το πρώτο βιβλίο της σειράς περιέχει κείμενα που ανήκουν στη γραφίδα του «κόκκινου κόμη» Αλεξέι Τολστόι, ο οποίος είναι μία από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις στη ρωσική λογοτεχνία των αρχών του 20ου αιώνα, μέλος της γνωστής και μεγάλης λογοτεχνικής οικογένειας των Τολστόι.

Προσωπικότητα έντονη και πολύπλευρη, ευρυμαθής, ευπατρίδης και ανατρεπτικός, ο Αλεξέι Τολστόι χάραξε και ακολούθησε τη δική του προσωπική πορεία στα ταραγμένα χρόνια των πρώτων δεκαετιών του 20ου αιώνα. Ο ίδιος δε δίστασε να ασχοληθεί με θέματα, τα οποία πριν το 1917, αν και προκαλούσαν εντύπωση, εν τούτοις δε σόκαραν την κοινωνία, ούτε απαγορεύονταν από τη λογοκρισία της εποχής, πράγμα που έγινε στη συνέχεια από το σοβιετικό καθεστώς.

Τα διηγήματα που περιλαμβάνονται στην έκδοση αυτή είδαν το φως το δημοσιότητας και έτυχαν θερμής υποδοχής από κοινό και κριτική μόνο μετά το 1990. Σήμερα πια περιλαμβάνονται σε διάφορες εκδόσεις και είναι προσιτά σε όλους όσοι θέλουν να γνωρίσουν τη ρωσική λογοτεχνία δίχως ηθικοπλαστικούς περιορισμούς, σεμνότυφες ιδεοληψίες και υποκριτικούς αποκλεισμούς.

Η μετάφραση από τα Ρωσικά και η εισαγωγή είναι του Δημήτρη Β. Τριανταφυλλίδη

ISBN : 978-618-5220-34-1

Διηγήματα

Λιανική τιμή: 8 ευρώ

Σελ: 95

 

 Διανομή:

άΠειρος χώρα

Θοδωρής Παντούλας

2114109989

6975835988

(Visited 3 times, 1 visits today)
Close